Compartimentul pentru Relatia cu Mediul Socio-Economic

Contact

Compartimentul pentru Relatia cu Mediul Socio-Economic
Adresa: Str. Memorandumului, nr. 28, Sala P4, Cluj-Napocaa

Telefon: 0264 202 371
Email: mediul.economic@staff.utcluj.ro

„Academia dpIT - Descopera-ti pasiunea in IT”, 3 noiembrie 2022

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a participat, în calitate de partener instituțional, în programul de mentorat și educație practică dedicat liceenilor, „Academia dpIT - Descoperă-ți pasiunea în IT”, program dezvoltat prin efortul comun al mediului școlar, academic și de afaceri.

 

Ajuns la cea de-a 8-a ediție, programul a culminat cu expoziția aplicațiilor dezvoltate de elevi împreună cu mentorii, și festivitatea de premiere a ehipelor câștigătoare, care a avut loc în data de 3 noiembrie 2022. Reprezentanții companiilor și ai mediului academic au acordat diplome participanților, iar cele mai bune proiecte au fost premiate în acest cadru festiv.

 

Prin intermediul Academiei dpIT, elevii selecționați din toată țara sunt susținuți și încurajați să își dezvolte atât abilitățile personale, cât și pe cele profesionale. Astfel, lucrând în echipe, sub mentoratul specialiștilor din mediul economic, elevii învață să fie responsabili, să gândească precum antreprenorii, să contribuie prin munca în echipă la realizarea unor produse proiectate de ei, și, nu în ultimul rând, dobândesc cunoștințe și deprinderi necesare pe piața muncii, indiferent de domeniul de carieră ales spre a fi urmat.

 

Academia dpIT cuprinde un program de practică, prin intermediul căruia elevii au posibilitatea de a intra în contact direct cu companiile de IT și de a lucra cu mentorii la dezvoltarea aplicațiilor inovative, de la idee, până la prototip. De asemenea, elevii participă la programe de training, care le oferă baza tehnică necesară dezvoltării aplicațiilor, dar și abilități de comunicare și de antreprenoriat. Concursurile organizate prin programul dpIT sunt încă o ocazie pentru elevi să se afirme, susținându-și proiectele la care lucrează.

 

 

Detalii despre program, expoziție și festivitatea de premiere:

https://dpit.ro/

https://www.facebook.com/descoperatipasiuneainit


© Compartimentul pentru Relatia cu Mediul Socio-Economic
Ne puteti urmari si pe: utcn facebook utcn titter utcn google plus