Compartimentul pentru Relatia cu Mediul Socio-Economic

Contact

Compartimentul pentru Relatia cu Mediul Socio-Economic
Adresa: Str. Memorandumului, nr. 28, Sala P4, Cluj-Napocaa

Telefon: 0264 202 371
Email: mediul.economic@staff.utcluj.ro

Bosch: Curs de conducere autonoma la UTC-N

„  Parteneriat strategic cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

„  Curs de conducere autonomă pentru studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca

„  Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca investește în educație

 

Cluj-Napoca - Vineri, în data de 19.01.2018, la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca, a avut loc evenimentul care a marcat finalizarea primei ediții a cursului „Tehnologia, dinamica și controlul mașinilor autonome”. Proiectul a fost inițiat de Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

 

Cursul, care a fost lansat la începutul anului universitar 2017-2018, reprezintă una dintre primele inițiative din țară, care se focalizează pe Conducerea Autonomă și are ca scop răspândirea cunoștințelor legate de Conducerea Autonomă în rândul studenților pasionați de tehnologie.

 

Prorectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Prof.dr.ing. Daniela Popescu, a vorbit despre importanța colaborării: „Colaborarea cu companiile care contribuie la dezvoltarea tehnologiilor noi ne permite să oferim studenților noștri cunoștințe importante despre tehnologii de ultimă oră. Cei care își termină studiile la noi vor avea oportunități mai bune în momentul în care își încep activitatea pe câmpul de muncă.”

 

„Scopul Universității este de a oferi studenților pregătirea necesară de care au nevoie pentru cariera lor. Dezvoltarea rapidă a tehnologiei și creșterea numărului studenților care își aleg meseria în domeniul tehnologiei ne pune în fața unor provocări pe care le putem depăși doar prin schimbarea curriculei și prin colaborare. Prin parteneriatul cu compania Bosch avem oportunitatea să oferim studenților noștri nu numai cunoștințe tehnice de ultimă oră, dar și practice, cunoștințe de care au mare nevoie pentru dezvoltarea lor profesională” - a spus Prof.dr.ing. Miclea Liviu-Cristian, decanul Facultății de Automatică și Calculatoare.

 

Pe parcursul a 13 cursuri și 13 laboratoare, studenții au avut posibilitatea să învețe, să lucreze cu tehnologii de ultimă oră folosite în domeniul conducerii automate și să înțeleagă principiile de bază ale acestor tehnologii, totul sub îndrumarea experților de la Bosch. Astfel, studenții care s-au înscris în program și-au extins cunoștințele despre fuziunea senzorilor, conectivitate, sistemul de control al puterii, sisteme de direcție, mapare etc.

 

Aceste tehnologii de ultimă oră reprezintă bazele pe care se construiesc mașinile viitorului, care vor contribui la un mediu mai sigur, sustenabil și confortabil.

 

Bosch investește în educație și contribuie la formarea studenților prin mai multe proiecte. Astfel, Centrul de Inginerie din Cluj, împreună cu fabrica din Jucu, printr-un parteneriat semnat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, odată cu începutul anului universitar 2017-2018 a lansat un program de master, cu un curriculum regândit împreună cu experții de la Bosch, conform cerințelor pieței. În același timp, Bosch susține inițiativele Kids in Tech și Hour of Code, care vizează promovarea tehnologiilor noi în rândul elevilor. Toate aceste programe și inițiative, alături de cursurile de Conducere Autonomă și concursurile organizate de Centrul de Inginerie, au drept scop dezvoltarea tinerilor și pregătirea lor pentru o carieră de succes. 

 


© Compartimentul pentru Relatia cu Mediul Socio-Economic
Ne puteti urmari si pe: utcn facebook utcn titter utcn google plus