Compartimentul pentru Relatia cu Mediul Socio-Economic
Contact
Adresa: Str. Memorandumului, nr. 28, Sala P4, Cluj-Napocaa
Telefon: 0264 202 371
Email: mediul.economic@staff.utcluj.ro
Anunturi/Notificari
Arhiva anunturi
Intalnire de prezentare Innovation Labs & Universitatea Antreprenoriala la UTC-N, 11 octombrie 2017
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a găzduit miercuri, 11 octombrie 2017, întâlnirea cu reprezentanții Simplon și Junior Achievement Romania, care au prezentat participanților din Universitate programele Innovation Labs și Universitatea Antreprenorială, două programe ce se bucură de susținere financiară din partea Romanian-American Foundation.
Programul Innovation Labs este dedicat studenților și absolvenților universităților tehnice și celor din domeniul comunicării și afacerilor, cu scopul susținerii dezvoltării de soluții conceptuale și produse. Pe parcursul a trei luni, sub îndrumarea mentorilor, participanții sunt invitați să dezvolte soluții și produse folosind tehnologii de vârf, creând astfel prototipuri funcționale. Programul de mentorat constă în workshop-uri săptămânale și cursuri pe teme de afaceri și tehnice, cu mentorii programelor și partenerii companiei, aceștia contribuind la procesul de dezvoltare al proiectelor participanților prin expertiză și consultanță în domeniu.
Universitatea Antreprenorială are drept obiectiv sprijinirea instituțiilor de învățământ superior în dezvoltarea abordărilor antreprenoriale și intraprenoriale, în ceea ce privește comunitatea de afaceri și educația antreprenorială și formarea studenților pentru piața muncii. Pentru a-și atinge scopul, programul folosește instrumentul HEInnovate, dezvoltat de Comisia Europeană și OECD, pe baza căruia universitățile își pot evalua starea actuală și potențialul antreprenorial și inovator, astfel încât să își adapteze curricula la nevoile studenților și ale pieței muncii, prin introducerea de cursuri de antreprenoriat, îmbunătățirea programelor de internship pentru studenți și oportunități de mentorat, cu implicarea mediului de afaceri local și național.
În cadrul evenimentului au fost prezentate poveștile de succes, notabile, ale participanților la edițiile anterioare ale celor două proiecte: proiectul EyeSight, DeliverMe, competiția Compania Anului, adresată studenților și care le oferă oportunitatea de a-și testa ideile de afaceri pe piața reală.
Întâlnirea cu coordonatorii programelor Innovation Labs și Universitatea Antreprenorială urmărește atât creșterea interesului studenților inovatori de tehnologie pentru o abordare aplicativă, alături de profesorii din Universitate și antreprenori din domeniul tehnologiei, cât și stimularea participării studenților la startup-uri și la o abordare antreprenorială.
Mai multe detalii despre cele două programe regăsiți la: http://www.rafonline.org/programe/innovation-labs/; http://www.rafonline.org/programe/entrepreneurial-university/.
Prezentările susținute în cadrul întâlnirii le găsiți la sfârșitul articolului.