Compartimentul pentru Relatia cu Mediul Socio-Economic

Contact

Compartimentul pentru Relatia cu Mediul Socio-Economic
Adresa: Str. C-tin Daicoviciu, nr. 15, Sala E13, Cluj Napoca

Telefon: 0264 202 329
Email: mediul.economic@staff.utcluj.ro

Open Innovation 2.0 Conference 2017, in 13-14 iunie 2017 la Cluj-Napoca

În perioada 10-14 iunie 2017, Cluj-Napoca a găzduit o serie de evenimente în cadrul Conferinţei „Open Innovation 2.0” 2017, organizate de către DG CONNECT - Comisia Europeană, Grupul de Strategie şi Politici în Domeniul Inovării Deschise (OISPG) şi Comitetul European al Regiunilor, în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca, ARIES Transilvania şi alţi actori relevanţi ai ecosistemului regional de inovare. Printre personalitățile prezente din partea organizatorilor s-au numărat Bror Salmelin, consilier pentru Sisteme Inovatoare la Comisia Europeană și fondator OISPG, Martin Curley, președinte al OISPG, Markku Markkula, președintele Comitetului European al Regiunilor și vice-președintele OISPG și Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

 

Conferința Open Innovation 2.0 (OI2) este un eveniment european de nivel înalt care reunește experți în inovare, creatori de politici publice, reprezentanți ai mediului academic, practicieni și persoane implicate în diverse aspecte ale inovației și antreprenoriatului. Conferința OI2 realizează o sinergie puternică între subiecte precum Huburile de Inovare Digitală și activitățile IMM-urilor cu activități în domeniul inovației, ale Start-up-urilor din sud estul Europei pe care DG Connect pune mare accent.

 

Conferința din acest an s-a aflat la cea de-a 5-a ediție și a avut loc pentru prima dată în Europa de Est, la Cluj-Napoca, în 13-14 iunie 2017. Ediţiile anterioare s-au desfășurat la Dublin de două ori, la Espoo şi Amsterdam. La eveniment au luat parte peste 400 de participanţi, printre care factori de decizie politică, specialişti în domeniul inovării, clustere din toate domeniile de activitate, companii din toată Europa, precum şi alţi actori interesaţi de acest subiect.

 

Tema generală a Conferinţei a fost transformarea industrială și societală prin intermediul tehnologiilor digitale, cu accent pe Hub-urile Digitale Inovative și a ecosistemelor de inovare deschisă. În cadrul evenimentului au fost împărtăşite exemple de bune practici de la nivel operaţional şi strategic cu cel mai bun posibil impact pozitiv și inovator asupra reînnoirii industriei și societății.

 

Conferința Open Innovation 2.0 a fost precedată în perioada 10-11 iunie 2017 de un Dialog Inovativ, eveniment care aduce împreună oameni din diferite țări, medii și din diverse domenii, cu scopul de a răspunde provocărilor din lumea reală prin abordări inedite.

 

Pentru a adăuga valoare evenimentului, în data de 12 iunie, Consorţiul Clusterelor din Transilvania a organizat un eveniment de matchmaking pentru clustere, parcuri industriale, companii și universităţi, pentru a discuta proiecte de cooperare inovative, iar în seara de 13 iunie a avut loc gala Innovation Luminary Awards, cu participare limitată, unde au fost recunoscute și premiate modele remarcabile de inovare.

 

În data de 13 iunie 2017, Comitetul European al Regiunilor a organizat un Dialog cu Cetățenii, găzduit de Markku Markkula, președintele Comitetului European al Regiunilor și primarul Emil Boc.

 

Cu ocazia Conferinței OI2 a fost prezentată și o expoziție pe teme de inovare care a oferit vizibilitate proiectelor și activităților legate de inovația deschisă, oferind exemple de bune practici ce pot fi multiplicate atât la Cluj, cât și oriunde în lume.

 

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a participat la Conferință în dublă calitate, de partener și expozant, având oportunitatea de a interacționa în cadrul standului cu reprezentanți ai mediului socio-economic din diferite domenii de interes, precum cercetarea, colaborarea cu mediul economic național și internațional.

 

În deschiderea evenimentului, UTC-N a avut reprezentare de top, prin discursul domnului Rector al Universității, Prof.dr.ing. Vasile Țopa și participarea doamnei Prorector, Prof.dr.ing. Daniela Popescu. 

 

Mai multe detalii despre Open Innovation 2.0 2017 se găsesc pe site-ul evenimentului, https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/open-innovation-20-conference-2017, iar pe pagina de Facebook a acestuia, seria completă de fotografii din cadrul întregului eveniment, https://www.facebook.com/OISPG/.

 

 


© Compartimentul pentru Relatia cu Mediul Socio-Economic
Ne puteti urmari si pe: utcn facebook utcn titter utcn google plus