Compartimentul pentru Relatia cu Mediul Socio-Economic

Contact

Compartimentul pentru Relatia cu Mediul Socio-Economic
Adresa: Str. Memorandumului, nr. 28, Sala P4, Cluj-Napocaa

Telefon: 0264 202 371
Email: mediul.economic@staff.utcluj.ro

Comitetul Consultativ al UTC-N, 21 februarie 2020, intalnire

Vineri, 21 februarie 2020, a avut loc întâlnirea de lucru între conducerea Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTC-N) și Comitetul Consultativ al Rectorului. Cei 12 membri ai Comitetului Consutativ, personalităţi reprezentative din domeniul socio-economic la nivelul regional de inserție al universității, au fost prezenți într-o întâlnire fructuoasă alături de conducerea UTC-N, în care comunicarea a fost activă și dinamică, s-a prezentat starea actuală a UTC-N și relația Universității cu mediul socio-economic și s-au concluzionat acțiuni viitoare pe termen scurt și mediu privind strategia de colaborare. 

 

Au fost discutate aspectele privind creșterea competitivității universității in context european. Prin extinderea cercetării tehnologiei din mai multe domenii, cum este de pildă inteligența artificială, specializarea inteligentă sau digitalizarea inteligentă care vor aduce beneficii studenților, precum și o colaborare internațională la nivel instituțional. 

 

Companiile s-au poziționat în postura unor parteneri activi, interesați de calitatea și sustenabilitatea învățământului universitar tehnic din Cluj-Napoca. Conducerea Universității Tehnice a exprimat ferm deschiderea și receptivitatea spre a identifica împreună cu mediul socio-economic, instrumentele și strategiile care să dezvolte și să consolideze acea educație antrepenorială prin care Universitatea să devină un incubator de pregătire a viitorilor specialiști care să răspundă cerințelor evolutive ale marilor companii din domeniu. 

 

Astfel, s-a pus accentul asupra conceptului de "Start-up UTC-N", cu scopul de a sprijini dezvoltarea abordărilor antreprenoriale și intraprenoriale, la nivel de management, în relație cu comunitatea de business, precum și a educației antreprenoriale și pregătirii dinamice a studenților pentru piața muncii. Programul Start-Up UTC-N oferă plus-valoare educației tehnice dobândite în cadrul programelor de formare (planuri de învățământ), prin dezvoltarea de competențe transversale în rândul studenților și membrilor UTCN, cum ar fi aptitudini de proiectare tehnică a unui produs, lucrul în echipă, comunicare cu clientul, gestionarea eșecului și abordarea generală a unei perspective antreprenoriale.

 

Comitetul Consultativ al Rectorului este format din 12 membri, personalităţi reprezentative din domeniul socio-economic la nivelul regional de inserție al universității şi rămâne deschis pentru colaborarea cu reprezentanţii celorlalte mari companii.

 


© Compartimentul pentru Relatia cu Mediul Socio-Economic
Ne puteti urmari si pe: utcn facebook utcn titter utcn google plus