Compartimentul pentru Relatia cu Mediul Socio-Economic

Contact

Compartimentul pentru Relatia cu Mediul Socio-Economic
Adresa: Str. Memorandumului, nr. 28, Sala P4, Cluj-Napocaa

Telefon: 0264 202 371
Email: mediul.economic@staff.utcluj.ro

Innovation Labs Hackathon la Cluj-Napoca, 7-8 martie 2020

În cursul zilelor de 7-8 martie  2020 a avut loc cel mai mare eveniment din acest an dedicat inovării, startup-urilor și viitorului tinerilor. Evenimentul este organizat de TechLounge și Transylvania Institute of Technology în parteneriat cu Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, OMV Petrom, ATOS și Fundația Româno-Americană, în calitate de partener strategic, cu sprijinul Arobs Transilvania Software , Macadamian România și Wolfpack Digital.

 

Innovation Labs este un program de pre-accelerare pentru startup-uri tehnice în care tinerii pasionați de inovare tehnologică și digitală pot să își materializeze ideile în cadrul hackathoanelor și programelor de mentorat. Mai multe detalii despre program găsiți la: https://www.innovationlabs.ro/.

 

Au fost în total 38 de idei prezentate în fața juriului. Dintre acestea au fost selectate 26 care merg mai departe în competiția de tip "hackathon". După competiție, au fost selectate 14 echipe care s-au alăturat programului de 3 luni de mentorat. Dintre ideile selectate în programul de mentorat, amintim:

 

  1. Echipa Lung Cancer Diagnosis and Monitoring System, o echipă interdisciplinară bazată pe rezultate de cercetare din mediul universitar, propune o soluție pentru identificarea rapidă și minim invazivă a cancerului pulmonar;
  2. Echipa Care Connection dezvoltă o platformă ce va oferi părinților un spațiu digital în care aceștia pot identifica și obține ajutor specializat în vederea activităților de babysitting și pregătire suplimentară.


© Compartimentul pentru Relatia cu Mediul Socio-Economic
Ne puteti urmari si pe: utcn facebook utcn titter utcn google plus